Η ωραιότερη πίτα από μακαρόνια που φαγατε ποτε!

 

Αυτή η ιδέα είναι υπέροχη για ένα πάρτι για παιδικό μπουφέ καθώς και για μια Κυριακή που θέλετε να φάτε κάτι παραδοσιακό με μοντέρνα εμφάνιση!

 

 

Για τον κιμά
600 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1/2 φλιντζανι. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες,  ή 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
½  κ.σ. πελτέ
1 κ.κ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
½ κ.κ. μπαχάρι,
½ κ.κ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
1 ξυλάκι κανέλα
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Για τα μακαρόνια
1 κιλό ριγγατονι
1 αβγό και 1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένα
1 κούπα παρμεζανα
2 κουπες mozzarella
Εκτέλεση:
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180
Λιώνουμε τις ντομάτες με το χέρι και τις ανακατεύουμε με το πελτέ
Crush the tomatoes with your hands.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει
Brown the ground turkey.
Όταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις σκελίδες του σκόρδου, τα μπαχαρικά,τον μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου και το ξυλάκι της κανέλας και τον αφήνουμε στην άκρη.
Add crushed tomatoes to the browned meat.
. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.(προσοχή τα βράζουμε περίπου τρία με τέσσερα λεπτά λιγότερο!)
 Τα σουρώνουμε,, τα βάζουμε σε ενα μπολάκι και τα τα περιχύνουμε με τα αβγά και τη παρμεζανα και αναμειγνύουμε καλά.
Toss the rigatoni with parmesan cheese.
Τοποθετούμε σε ένα τσέρκι τα ριγγατονι όρθια
Pack the rigatoni into a springform pan with noodles on end.
Από πάνω βάζουμε το κιμά και το πατάμε ελαφρά να γίνει σα πίτα
Pour the meat sauce over the top, pressing into ends of noodles.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.Το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη mozzarella  από πάνω. Ψήνουμε για ακόμη 10-με 15 λεπτά
Bake the pasta pie and let it sit before slicing.
Περιμένουμε να κρυώσει περίπου 15 με 20 λεπτα βγάζουμε το τσερκι και σερβιρουμε!!!
Αν θελουμε το στολιζουμε με φυλλα βασιλικου
Slice the pasta pie and serve.
Τέλεια ιδέα?
– Για αφράτο κιμά, μπορούμε να τον ζυμώσουμε ελαφρά με λίγο ζεστό νερό και 1 κ.κ. ξύδι, πριν το σοτάρισμα.
– Μπορείτε να παραλείψετε τα αυγά στα μακαρόνια!
-Μπορείτε να προσθέσετε και μπεσαμελ αν σας αρέσει!

Close