Ενα φανταστικο σνακ που θα ξετρελάνει τα παιδια!
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
100 γρ. τριμμένο γκούντα
200 γρ. τριμμένα καρότα
150 γρ γαλοπουλα προαιρετικα
150 γρ βούτυρο.
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ:
150 γρ. γάλα
μυρώδικα της αρεσκείας σας
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε, χτυπώντας, τα αυγά ένα ένα και το γάλα. Ρίχνετε κατόπιν το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε ομοιογενές μείγμα και το αδειάζετε σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε τα δύο τριμμένα τυριά και τα καρότα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το μείγμα. Ψιλοκόβετε τη γαλοπουλα, τη ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.Ριχνετε τα μυρωδικα ψιλοκομμένα
Αλείφετε με βούτυρο ενα ορθογώνιο ταψάκι και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Ρειχνέτε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε μεχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C. Το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και τοποθετείτε το ένα σε ορθογώνιο δίσκο.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες