Ομελέτα φόρμας
4 πατάτες σε ροδέλες
4 αυγα
15 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 κεσεδάκι μανιτάρια φρέσκα χοντροκομμένα
μια χούφτα κίτρινο τυρί
ι μικρή κρέμα γάλακτος
αλατοπίπερο
1 κσ βούτυρο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε ή τις αλείφουμε με λίγο λαδάκι και τις ψήνουμε στον φούρνο.
Αλείφουμε την φόρμα με βούτυρο και στρώνουμε τις μισές φέτες μπέικον.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με μια κουτάλια βούτυρο ή ελαιόλαδο τα μανιτάρια το κρεμμύδι και το μπέικον και αλατάκι.
χτυπάμε ελαφρώς τ’ αυγα και ρίχνουμε μέσα το τυρί την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
Βάζουμε στην φόρμα πάνω από το μπέικον μια στρώση πατάτες.
από πάνω το μισό από το τηγάνι μας και το μισό μείγμα από τα αυγα και αυτό το επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.
στρώνουμε στην σχάρα του φούρνου μας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μην τυχών και πιτσιλάει η φόρμα να μην λερωθεί ο φούρνος.
Η ομελέτα δεν φουσκώνει πολύ και δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξει.
Την ψήνουμε στους 160 με 170 για μια ώρα περίπου.
Μπορείτε να την ξεφορμάρετε και μόλις βγει από τον φούρνο δεν χάνει το σχήμα της.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες