Κοτόπουλο αλα κρεμ της Κατερίνας!Θεσπέσιο

 
Κοτόπουλο αλά κρεμ σίγουρα έχετε δοκιμάσει. Τέτοια συνταγή όμως σας εγγυώμαι ότι δεν έχετε δοκιμάσει! Το έχω φτιάξει άπειρες φορές σε διάφορα τραπεζώματα που κάνω κατά καιρούς αλλά και σαν ένα καθημερινό πιάτο. Δοκιμάστε την συνταγή και σίγουρα θα ξετρελάνετε και θα ξετρελαθείτε μαζί του!
 
Υλικά:
800 γρ. κοτόπουλο στήθος
300γρ. μανιτάρια
1 ματσάκι άνηθο
1 κιλό κρέμα γάλακτος 
1 κύβο λαχανικών
1 πιπεριά πολύχρωμη
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
 

Κόβω το κοτόπουλο σε φέτες,το αλατοπιπερώνω και το τσιγαρίζω στο τηγάνι  με λίγο λάδι για 2 λεπτά περίπου.Βγάζω τα κομμάτια και τα τοποθετώ σε ταψί αντικολητικό.Κόβω τις πιπεριές και θρυματίζω την φέτα και τα βάζω και αυτά στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο.

 

Καθαρίζω τα μανιτάρια τα αλατοπιπερώνω και αυτά και τα τσιγαρίζω όπως έκανα με το κοτόπουλο.Αυτά τα αφήνω στο τηγάνι και συνεχίζω ρίχνοντας τον άνηθο.Αφού τσιγαριστούν καλά ρίχνω την κρέμα γάλακτος ,τον κύβο λαχανικών και τα αφήνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος.

 
 

Κατόπιν τα ρίχνω στο ταψί με το κοτόπουλο και ρίχνω και την φρυγανιά.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 1 ώρα για να πήξει η κρέμα γάλακτος και να γίνει και το κοτόπουλο.

Eγώ το συνοδεύω συνήθως με ρύζι basmati,το οποίο το τσιγαρίζω 5 λεπτά σε λάδι μαζί με αλάτι και πιπέρι ,ρίχνω νερό τόσο ώστε να το πιει και να γίνει σπυρωτό και βάζω και ένα κύβο λαχανικών. 

 

Μπορείτε να βάλετε αντί για φέτα κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη και ακόμη και μπέικον. Είναι ένα πιάτο νοστιμότατο, άκρως παχυντικό και φυσικά δεν προτείνεται σε όσους έχουν χοληστερίνη ή κάνουν δίαιτα!Η Κρέμα γάλακτος ίσως σας φανεί υπερβολική,όπως βλέπεται στο πιάτο μου έχει εξαφανιστεί!  Καλή επιτυχία Κατερίνα Βήττα

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια