Λαχταριστα τυροπιτακια σα λουκουμαδες
 

Αυτά τα τυροπιτάκια όταν τα βλέπεις σε μπερδεύουν! Νομίζεις πως είναι λουκουμάδες! Δεν είναι όμως!  Γίνονται εύκολα με ελάχιστα υλικά και αρέσουν σε όλους! Προσωπικά δεν ξέρω κάποιον να μην έχει ενθουσιαστεί όταν τα βλέπει αλλά και όταν τα δοκιμάζει! Το καλό είναι πως μπαίνουν στην κατάψυξη και τα έχεις για ώρα ανάγκης έτοιμα να τηγανιστούν!

Υλικά  (για 40 τυροπιτάκια)

Ενάμιση ποτήρι χλιαρό νερό
ένα κρασοπότηρο λάδι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
μια τσιμπιά αλάτι
αλεύρι γ.ο.χ  λίγο πιο πολύ από μισό κιλό
1 σφηνάκι ρακί
φετα

Βάζουμε σε μια γαβάθα το νερό το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε και τη ρακί, το αλάτι και το αλεύρι
Ανακατεύουμε με το χέρι τα υλικά για να γίνει ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια
αλλά να μην έχει χάσει κι εντελώς την υγρασία του.
Το σκεπάζουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει
Αφού ανέβει αρκετά,
Ετοιμάζουμε την  φέτα
Ανοίγουμε στο χέρι μας ένα κομμάτι ζυμάρι όχι μεγάλο, γιατί φουσκώνει κι άλλο.
Του βάζουμε φετα και το κλείνουμε πολύ καλά γύρω γύρω!
Έτοιμα τα πρώτα 15 για να μπουν στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη τα βάζω ως εξής:
Στρώνω μια λαδόκολλα σε μια πιατέλα και τα βάζω αραιά πάνω. Τ αφήνω να διπλασιαστούν σε όγκο και τα βάζω στο ψυγείο καμιά ώρα. Μετα τα βγάζω και έτσι όπως έχουν σκληρήνει τα τοποθετώ σε σακουλάκια για να τα έχω όποτε τα θέλω και να μη πιάνουν και χώρο στην κατάψυξη.
Βάζω μπόλικο λάδι στην κατσαρόλα.  Και αφού έχουν διπλασιαστεί σε όγκο τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν. Προτιμήστε σπορέλαιο για πιο ελαφριά  γεύση.
Ανεβαίνουν στην επιφάνεια, ακριβώς όπως οι λουκουμάδες.
Βγάλτε τα τυροπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί, αν και δεν απορροφούν πολύ λάδι!

Καλή επιτυχία!
Δειτε τη διαδικασια βημα βημα με φωτογραφιες στο καταπληκτικο μπλογκ gee-gee-gourmet

Close