Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη συνταγή. Μπουτάκια κοτόπουλου “μπουγιουρντί”. Ένα πικάντικο φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και για τα τραπέζια με τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα
1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. καγιέν ή μπούκοβο καυτερό
400 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το κάθε μπούτι σε 2 κομμάτια [μπούτι – καπάκι] και το σοτάρουμε σε βαθύ μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2′-3′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε και το ντοματοπελτέ και σοτάρουμε 1/2 λ ακόμα ανακατεύοντας να διαλυθεί ο πελτές και να βγάλει τη γεύση και τα αρώματά του.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 1/2 φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15′ περίπου. Προσθέτουμε το καγιέν ή μπούκοβο, ανακατεύουμε αφήνουμε στη φωτιά για 2′ ακόμα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος [ή σε 4 ατομικά πήλινα σκεύη] και σκεπάζουμε από πάνω με τις λεπτές φέτες της φέτας και της μοτσαρέλας.
Βάζουμε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20′-25′ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν ελαφρώς. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα