Μπουτάκια κοτόπουλου σε υπέροχη σάλτσα πάπρικας

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Μπουτάκια κοτόπουλου σε υπέροχη σάλτσα πάπρικας. Συνοδέψτε το με ρύζι πιλάφι, ή πουρέ ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας και απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά συνταγής
40 γρ. (1/4 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. πάπρικα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 μεγάλα μπουτάκια κοτόπουλο (120 γρ. το ένα περίπου)
25 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κοφτά κ.γ. ζάχαρη
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. το ένα)
250 ml ζωμό κότας ή νερό
1 φύλλο δάφνης
240 γρ. ξινόκρεμα [*]
Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, τη πάπρικα και αλατοπίπερο. Προσθέτετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν παντού με το μείγμα αλευριού.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα μπουτάκια, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα, για 5-7 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από το τηγάνι, τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος και τα διατηρείτε ζεστά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα ψιλοκομμένο κρεμμύδια για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και τη ζάχαρη συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ ακόμα.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό ή νερό και τη δάφνη, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο.
Προσθέτετε τη ξινόκρεμα, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και συμπληρώνετε αν απαιτείτε, ανακατεύετε, καλύπτετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 15 επιπλέον λεπτά περίπου. Αφαιρέστε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως το φαγητό με συνοδευτικό επιλογής σας.

[*] Ξινόκρεμα θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Εάν δεν τη προτιμάτε αντικαταστήστε τη με κρέμα γάλακτος.

πηγη:sintayes.gr

Close