Υλικά:

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι 2 κ.γλ. μπέικιν 1 κ.γλ. αλάτι πιπέρι 4 αυγά ½ φλιτζάνι μαργαρίνη φλόρα με βούτυρο λιωμένο 1 φλιτζάνι γάλα 250 γρ. μπέικον ή ανάμικτο με ζαμπόν λουκάνικο ότι έχουμε 400 γρ καλαμπόκι από κονσέρβα στραγγισμένο 2 καρότα τριμμένα 2 κρεμμυδάκια φρέσκα Αρωματικά φρέσκα άνηθο, μαιδανό, δυόσμο 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά

Νοστιμότατο αλμυρό κέικ με μπέικον και καλαμπόκι!

Δείτε ακόμα: Αλμυρό κέικ με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και πατάτα

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα αλλαντικά με το καρότο, το κρεμμυδάκι σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, το μπέικον θα βγάλει λίπος.

Προσθέτουμε και το καλαμπόκι, σύνολο 4 φλιτζάνια θα είναι τα υλικά.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο, 2 λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν. Ενσωματώνουμε και το μείγμα του μπέικον- καλαμποκιού, όπως και τα τριμμένα τυριά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες καλυμμένες με λαδόκολλα, (πασπάλισα και λίγα σποράκια στον πάτο).

Δείτε ακόμα: Αλμυρό κέικ με γεύση πίτσας για κολατσιό στο σχολείο!

Ψήνουμε τα κέικ 35-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.