Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με bacon,τυρί,πιπεριά και κρασί μαζί με ρύζι basmati.Φανταστική ιδεα!
Υλικά για τα ρολάκια:
2 στήθη κοτόπουλο
10-12 φέτες τυρί που λιώνει
10-12 φέτες bacon
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές (η 1 πράσινη και 1 κόκκινη)
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμό από μισό λεμόνι
Το ζωμό που θα πάρουμε από τα ρολάκια
Υλικά για το ρύζι:
3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι basmati
6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό ή ζωμό (λαχανικών ή κοτόπουλου)
Περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
*Από το basmati φτιάχνετε όση ποσότητα θέλετε σε αναλογία: 1 φλ. ρύζι -2 φλ. νερό.
Εκτέλεση:
Πρώτα καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες (μισοφέγγαρα). Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες (batonnets) και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε επάνω στην επιφάνεια κοπής. Βάζουμε από πάνω την παλάμη μας και με το μαχαίρι κόβουμε οριζόντια έτσι ώστε να πάρουμε πιο λεπτά φιλέτα (όπως κόβουμε το παντεσπάνι) πάχους 5 χιλιοστών περίπου.
*Ανάλογα με το μέγεθος του αρχικού φιλέτου, θα βγάλουμε περίπου 5 πιο λεπτά φιλετάκια (φέτες).
Στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνης στην επιφάνεια κοπής, απλώνουμε τις φέτες μας, σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης και με τον μπάτη (ειδικό σφυράκι για να χτυπάμε-πατάμε το κρέας) ή με κάποιο βαρύ αντικείμενο χτυπάμε ελαφρά τα φιλέτα.
Στη συνέχεια αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη αλατοπιπερώνουμε και επάνω σε κάθε φιλέτο βάζουμε με τη σειρά από μια φέτα bacon,τυρί και 1-2 κομμάτια πιπεριάς.
*Αν χρειαστεί κόβουμε τις φέτες από το bacon στη μέση και βάζουμε από δύο κομμάτια δίπλα-δίπλα για να πιάνουν όλο το φιλέτο μας.
Τυλίγουμε τα φιλέτα και τα καρφώνουμε με 1 οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις υπόλοιπες πιπεριές και το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει για 10’.
Αν θέλουμε βάζουμε τα ρολάκια μας μαζί με τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τον ζωμό σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180οc μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα ακόμα. *
Τσεκάρουμε πάντα αν είναι έτοιμα και ψήνουμε με προσοχή έτσι ώστε να μην στεγνώσει το κοτόπουλο.
Εκτέλεση για το ρύζι:
Ξεπλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και στη συνέχεια το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό (ζεστό), αλάτι ,πιπέρι και ανακατεύουμε. *Ανακατεύουμε μόνο στην αρχή και όχι όταν βράζει.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία πετσέτα.
Μετά από λίγη ώρα θα τραβήξει όλα τα υγρά του και είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για τη σάλτσα:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό από τα ρολάκια μαζί με τη μουστάρδα και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα ρολάκια κομμένα σε φέτες, στη μέση η και ολόκληρα αφαιρώντας πάντα τις οδοντογλυφίδες!
Αντί για ρύζι μπορούμε
να τα συνοδεύσουμε και με πουρέ.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες