Μαλακά κουλουράκια γιαουρτιού
μια συνταγή από την αυστρία
υλικά
500 γρ. βούτυρο
4 κούπες ζάχαρη
4 αβγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γραμ
το χυμό και το ξύσμα 2 πορτοκαλιών
2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπεικιν
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, Προσθέτουμε τα αβγά, μετά το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν και τη σόδα.
μετά σταματάμε το μιξεράκι μας και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια!!!!
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στο νερό να βραχεί η μια πλευρά του και μετά τα βουτάμε στην στην
ζάχαρη.
τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ενα κουταλάκι κανέλα στην μισή ζύμη και να έχετε και υπέροχα κουλουράκια κανέλας!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα