Μελομακάρονα με σοκολάτα . Από τα ωραιότερα!!
Yλικά
700 γρ.ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με καλαμποκέλαιο
350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
250 γρ.ζάχαρη
80-100 ml κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
Κανέλα
Γαρύφαλλο
300 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει(1 κιλό και λίγο ακόμα)
Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα μυρωδικά, τη ζάχαρη το λάδι και το χυμό με τη σόδα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και σιγά-σιγά το αλεύρι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
Φτιάχνουμε μελομακάρονα στο σχήμα που μας αρέσει τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 160β για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, που το έχουμε βράσει 10 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι, αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
Αν θέλουμε να τα καλύψουμε με σοκολάτα, τα αφήνουμε να σταθούν για λίγη ώρα και μετά τα περνάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
Τέλος τοποθετούμε από μισό καρύδι από πάνω προαιρετικά
Σιρόπι
700γρ.ζάχαρη
250γρ.μέλι
700ml νερό
Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.
Επικάλυψη
Σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
Λίγο καλαμποκέλαιο
μισό κομμάτι από κάθε καρύδι για επάνω σε κάθε μελομακάρονο .
Λιώνουμε όλα τα υλικά και βουτάμε τα μελομακάρονα .
Τα τοποθετούμε σε σχάρα να στραγγίξουν και να σταθεροποιηθούν.Καλή επιτυχία !!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες