Mille feuille kiss της Έφης

Πρωτότυπο και πεντανόστιμο,το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

ΥΛΙΚΑ
500 γρμ σφολιατίνια(περίπου 60 κομμάτια ή 2,5 πακέτα)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
650 μλ φρέσκο γάλα
5 κσ ζάχαρη
500 μλ φυτική σαντιγύ
8 σοκολάτες kiss
1 κσ κακάο
σιρόπι σοκολάτας
φράουλες για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την παρασκευή της κρέμας.Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 600 γρμ φρέσκο γάλα και το φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού,προσέχοντας να μην καεί.Μόλις αρχίσει να φουσκώνει,το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Σε ένα βαθύ πιατάκι ανα κατεύυμε πολύ καλά με σύρμα τη ζάχαρη και το περιεχόμενου του φακέλου της κρέμας βανίλια.Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο ζεστό γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να αποφύγουμε τη δημιουργία σβόλων.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ την φυτική σαντιγύ και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.Στη μισή ποσότητα,θα προσθέσουμε το κακάο,θα ανακατέψουμε αρχικά με ένα κουτάλι,ώστε η σκόνη να μην είναι στην επιφάνεια και στη συνέχεια θα χτυπήσουμε και πάλι με το μίξερ.Η σαντιγύ θα μπει στο ψυγείο για μισή ώρα.(Αν θέλουμε μπορούμε να δώσουμε ροζ χρώμα στη λευκή σαντιγύ ή στην κρέμα βανίλια,με μισό καψουλάκι κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής)

Σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι,στρώνουμε τα μισά σφολιατίνια,γεμίζοντας και τα κενά.Επάνω θα ρίξουμε την κρέμα βανίλια και τις 4 σοκολάτες kiss λιωμένες με ένα πιρούνι.Σειρά έχει μια δεύτερη στρώση σφολιατίνια και στη συνέχεια η σαντιγύ με κακάο,οι άλλες 4 σοκολάτες kiss και λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Θα τελειώσουμε το γλυκό μας με μερικά σφολιατίνια ακόμα τα οποία θα καλύψουμε με τη λευκή σαντιγύ.

Διακοσμούμε το γλυκό μας με σιρόπι σοκολάτας ή φράουλα(κι αν μπορούμε να βρούμε και φρέσκες φράουλες) και το αφήνουμε αρχικά στην κατάψυξη και μετά στη συντήρηση μέχρι να παγώσει,οπότε και θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε το στεφάνι.

*Σημ.Κάθε φορά που προσθέτουμε κρέμα ή σαντιγύ,πιέζουμε ελαφρώς με τη σπάτουλα,ώστε να θρυμματιστούν λιγάκι τα σφολιατίνια.

Mille feuille kiss της Έφης Mille feuille kiss της Έφης2

Έφη Μπαξεβάνη
Έφη Μπαξεβάνη

Η Έφη Μπαξεβάνη ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.Μητέρα ενός μικρού αγοριού,αφιερώνει το χρόνο της στην οικογένειά της και στη δουλειά της,που τόσο αγαπάει."Η διδασκαλία με ολοκληρώνει ως άνθρωπο.Είναι το επάγγελμα που ήθελα να κάνω από μικρή.Μια άλλη μεγάλη αγάπη μου όμως,είναι η μαγειρική.Μου αρέσει να δημιουργώ καινούριες,πρωτότυπες συνταγές και κυρίως να διακοσμώ τα πιάτα μου"Την Έφη τη γνωρίσαμε μέσα από τη σελίδα της και την ομάδα μαγειρικής που διαχειρίζεται


Close