“Μηλόπιτα διαίτης με τσάι και πορτοκάλι με ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης ! Απολαύστε την χωρίς τύψεις! !

Μηλόπιτα διαίτης με τσάι και πορτοκάλι Μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς τύψεις γιατί δεν έχει πολλά λιπαρά, παρά μόνο λίγη ζάχαρη.

Για το τσαι:

2 ξυλάκια κανέλας
2-3 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι ξυσμένο κομμενο σε ροδέλες
φλουδα του πορτοκαλιού
4 μήλα γκόλντεν σε κυβάκια
400 γρ.κόκκινη φαρίνα
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 φλυτζάνι απο το τσάι
4 αυγά
κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού
χυμο μισού λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:

Αρχικά βράζουμε 1 κούπα νερό σε κατσαρολάκι με τα ξυλακια κανελας, τα γαρυφαλλα, το πορτοκαλι κομμενο σε ροδελες και την φλουδα του αφου το εχουμε ξυσει πιο πριν, εχοντας κρατησει το ξυσμα για μετεπειτα.
Αφήνω για λίγο να κρυώσει.
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια σε ενα μπολ και τα περιλούζουμε με το χυμο λεμονιού.
Χτυπάμε σε ενα αλλο μπολ το τσαι με τη ζάχαρη και τα αυγα.
Προσθέτουμε μεσα τη φαρίνα, τη κανελα και το ξύσμα ανακατευοντας καλα μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος χυλός.
Στη συνεχεια, βαζουμε τα μηλα μεσα στο χυλο και ανακατευουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο, βουτυρώνουμε ένα ταψί 28cm και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρα. (Καθε φουρνος βεβαια εχει αλλη ισχυ οποτε καλο ειναι να δοκιμασουμε στα 40 λεπτα με μια οδοντογλυφιδα).

Πηγή: i-gastronomie.gr
Close