Μπισκότα σοκολατένια με γλάσο σοκολάτας

Μπισκότα σοκολατένια με γλάσο σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα τραγανά μπισκότα για το εορταστικό τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
300 βούτυρο γάλακτος, αιγοπρόβειο (αυτό που πωλείται στο βάζο)
110 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. αμύγδαλα λευκά
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
Για το γλάσο:
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κακάο
ασπράδι από 1 μικρό αυγό
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής

Για τα μπισκότα: Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με το φτερό ή με τα χέρια αντίστοιχα. Όπως το ζυμάρι είναι μαλακό, το απλώνουμε σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1-1,5 εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ της αρεσκείας μας (κυκλοφορούν διάφορα με χριστουγεννιάτικα σχέδια). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το γλάσο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με έναν αβγοδάρτη και με ένα πινέλο αλείφουμε τους κουραμπιέδες (να είναι κρύοι). Στολίζουμε με μπιλίτσες ή πολύχρωμη τρούφα. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.

Close