Μπισκοτάκια για το σχολικό κολατσιο

Υλικά
750 γρ αλεύρι ολικής άλεσης ή για όλες τις χρήσεις
100 γρ μέλι
100 γρ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. μαχλέπι
5 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 μπέικιν πάουντερ
350 γρ φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη , τα αυγά και το μέλι για 3 λεπτά Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε (προσθέτουμε αλεύρι για να μην κολλάει στα χεριά).

Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε ένα φύλλο 3-4 χιλιοστά ύψος. Το κόβουμε με όποια κου πατ διαλέξουμε. Βάζουμε στο ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας και τοποθετούμε πάνω τα μπισκότα. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στο πάνω κάτω μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια των μπισκότων.

Tips

Τα συγκεκριμένα μπισκότα μπορούν να γίνουν γλυκά αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη ή αν βάλετε βανίλιες και κανέλα.

photo via pinterest


Close