Μπουγάτσα νηστίσιμη με σοκολάτα

Και σοκολατένια, και νηστίσιμη και πεντανόστιμη και μπουγάτσα….
Μπουγάτσα νηστίσιμη με σοκολάτα.
ΥΛΙΚΑ
• 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
• 4 κούπες νερό
• 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
• 5 βανίλιες
• Ξύσμα από 1 λεμόνι
• 3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του πυρέξ
• 1/2 κούπα σταγόνες κουβερτούρας
• 1 φύλλο σφολιάτας (νηστίσιμη)
• Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και οι βανίλιες.
• Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
• Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια μια κουταλιά τη μαργαρίνη και τις σταγόνες κουβερτούρας και τα ενσωματώνουμε στην κρέμα.
• Κόβουμε τη σφολιάτα σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο).
• Ανοίγουμε τα δύο φύλλα με τον πλάστη. Με αυτόν τον τρόπο το φύλλο δε γίνεται πολύ χοντρό και γίνεται πιο αισθητή η κρέμα. Αν θέλετε το φύλλο πιο χοντρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο φύλλα σφολιάτας
• Τοποθετούμε το μεγαλύτερο φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με φυτική μαργαρίνη, προσπαθώντας να καλύψουμε και τα πλάγια του πυρέξ.
• Προσθέτουμε την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
• Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180º C για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
• Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβεται πιο εύκολα.

Μπουγάτσα νηστίσιμη με σοκολάτα

Απο τη καταπληκτικη σελιδα μαγειρικής όλα νηστίσιμα

Close