Μπουτάκια κοτόπουλο με μπριάμ στη κατσαρόλα

Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, καρότα, πιπεριές, πατάτες (μπριάμ) στη κατσαρόλα. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, υγιεινό, με όλα τα υπέροχα υλικά και γεύσεις της μεσογείου πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής
8 μηρούς κοτόπουλου (μόνο τα ποδαράκια, όχι ολόκληρο το μπούτι)
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
1 κόκκινη (ή κίτρινη) πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτριους κύβους
3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτριους κύβους
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
1 σπιτικό ζωμό κότας ή λαχανικών, διαλυμένο σε ½ φλ. βραστό νερό
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
5 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα

δειτε ακομα Μπάμιες με κοτόπουλο στη γάστρα !!!!

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου για 6-7 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε τα μπουτάκια από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε με μια τσιμπίδα σε πιατέλα.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά και τα για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι και η πιπεριά. Αυξάνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε κύβους και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ περίπου.
Ρίχνετε το πελτέ, τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας για ½ λ να βγάλει τα αρώματά του, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζωμό κότας ή λαχανικών διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό.

δειτε ακομα Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στην κατσαρόλα
Ξαναβάζετε τα μπουτάκια στη κατσαρόλα, χαμηλώνετε σε χαμηλή τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
Στα 30-35 λ βρασίματος προσθέτετε τις 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για να “σωθούν” τα υγρά και μείνει το φαγητό με λαδάκι του. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος μην ανακατεύετε, απλά ανακινείστε τη κατσαρόλα. Σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό, με φρέσκο ζεστό ψωμί και τυρί φέτα.

Photo

Close