Μερίδες
Για 4 άτομα
Υλικά
1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
40 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε (ξύνεται ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί .
Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά.
Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους.
Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ηθοποιός που έπαιζε στην σειρά του Antenna Παγιδευμένοι
- ΕΦΕΤ : Προειδοποίηση για μολυσμένο τρόφιμο
- Η Γη της Ελιάς : Την αφήνει ημιθανή σε τραγική κατάσταση- Καρε καρέ η επίθεση στην Αριάδνη
- Άγιος Έρωτας: Παύλος και ο Κυριάκος σκοτώνονται για χάρη της Θάλειας
- Grand Hotel : Η Ελένη προσπαθεί να την δηλητηριάσει και αποκαλύπτεται σε όλους το πραγματικό της πρόσωπο