Μερίδες
Για 4 άτομα
Υλικά
1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
40 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε (ξύνεται ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί .
Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά.
Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους.
Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες