Υλικά
Μύδια ψίχα κατεψυγμένα
αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνι
Κουρκούτι
1+ 1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 κουτ,σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
μπύρα όση μας πάρει για να γίνει ένας παχύρευστος χυλός
Οδηγίες
Ξεπαγώνουμε τα μύδια ψίχα τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι καλά.
Τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ ετοιμαζουμε το κουρκούτι βάζοντας το αλεύρι το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ο χυλός μας παχύρευστος.
Ρίχνουμε τα μύδια μέσα στο κουρκούτι και ανακατεύουμε.
Συγχρόνως βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά παίρνουμε με κουτάλι ένα ένα τα μύδια μαζί με κουρκούτι και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε και τηγανίζουμε πρώτα από την μία μεριά και μετά με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Προσοχή δεν θέλουν πολύ χρόνο στο τηγάνι.
Για λίγο τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για τα περιττά λάδια και μετά σε πιατέλα γαρνίροντας με μαρούλι κρεμμύδι ντομάτα λεμόνι.Καλή όρεξη!!
Σαλάτες
Μαρούλι σαλάτα
ντομάτα
μηλόξυδο
λάδι
αλάτι
Λάχανο
μαρούλι
λάδι
μηλόξιδο
αλάτι
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα