Νηστίσιμα κεράσματα με παντεσπάνι & σοκολάτα

Και εννοείται πως δεν είναι μόνο για κέρασμα! αυτή τη συνταγή την απολαμβάνεις άνετα με όλη την οικογένεια!! Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Υλικά ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 1 κουτί 250 γρ. (κρατάμε 1 κ. σ) φυτική μαργαρίνη 1 κ. σ. λάδι καρύδας 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη 1/2 κούπα κρέμα καρύδας Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας 2 κ. σ. κακάο 1 πακέτο (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 & 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Επιπλέον φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα και πασπάλισμα του ταψιού Ξηροί καρποί της αρεσκείας σας

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι

• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. • Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το ξύσμα από το πορτοκάλι. • Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα. • Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. • «Αλευρωβουτυρώνουμε» 2 πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα. • Μόλις κρυώσει η σοκολάτα και αφού έχουν κρυώσει τα παντεσπάνια τα επικαλύπτουμε με τη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες για να σταθεροποιηθούν. • Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και απολαμβάνουμε.