Συστατικά
Παντεσπάνι
200 γρ φαρίνα
150 γρ ζάχαρη
150 ml φυτικό γάλα
50 ml σπορέλαιο
2 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Κρέμα
1 λίτρο φυτικό γάλα
150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
200 γρ ζάχαρη
200 γρ μαργαρίνη
1 κουταλιά κακάο
2 βανίλιες
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το φυτικό γάλα και το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
Αρωματίζουμε με βανίλιες, την απλώνουμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
Όταν βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στο 1/3 προσθέτουμε το κακάο.
Προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα κακάο και αμύγδαλα φιλέ.
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σφίξουν.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες