Παγωτό Σύκο το λατρεμένο

Τα σύκα μπορούν να αποτελέσουν  την πρώτη ύλη για ένα δροσιστικό παγωτό αλλιώτικο από όλα όσα έχετε δοκιμάσει έως σήμερα.

συκο

Υλικά:

150 γρ. αποξηραμένα σύκα

150 γρ. ανθότυρο κρέμα

1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

400 ml γάλα αμυγδάλου ή καρυδιού

Για το σερβίρισμα:

μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού σύκου ή βύσσινου

ξηροί καρποί

φρέσκα σύκα

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες ψιλοκόβουμε τα σύκα.

Προσθέτουμε το ανθότυρο, το λικέρ και το μέλι και πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνουμε

Σερβίρουμε με μέλι ξηρούς καρπούς και φρέσκα σύκα

Close