Με ένα φύλλο σφολιάτας φτιάχνονται στο άψε σβήσε σε ότι γεύση θέλετε!Αλμυρά ή γλυκά!Με κανέλα και ζάχαρη θα τα βρείτε συνήθως,με σοκολάτα τα συνάντησα τώρα και με ταχίνι τα έφτιαξα για να θυμίζουν λίγο τις αγαπημένες μου κυπριακές ταχινόπιτες με το μείγμα ταχινιού-ζάχαρης!
υλικά(για 22 κομμάτια)
1 φύλλο σφολιάτας
50γρ καστανή ζάχαρη
65γρ ταχίνι
1κσ μέλι
1κσ χλιαρό νερό
εκτέλεση
Σε λαδόκολλα απλώνουμε την σφολιάτα.Ανακατεύουμε το ταχίνι,τη ζάχαρη,το νερό και το μέλι και αλείφουμε τη σφολιάτα.Τυλίγουμε από την μία πλευρά μέχρι τη μέση και από την άλλη μεριά μέχρι τη μέση,βάζουμε λίγο νεράκι με το πινελάκι στη σφολιάτα στο σημείο της ένωσης και τυλίγουμε με μεμβράνη το μπαστουνάκι μας(δείτε και εδώ το τύλιγμα).Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα παλμιέ μας και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,στον αέρα,10 λεπτά από την μία μεριά και 10 από την άλλη.Βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Λίγα λόγια για τα υλικά: Αν το ταχίνι σας είναι πολύ πηχτό ίσως να χρειαστεί να βάλετε περισσότερο νεράκι.Το μείγμα μας θέλουμε να είναι μια μαλακή πάστα που να μπορεί να αλειφτεί αλλά όχι να κυλάει!
Ελπίζω να σας αρέσουν!!!
Πηγή: mammyscookingbook.Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες