πανακότα_με_γεύση_μόκα_

Υπέροχη πανακότα με γεύση μόκα για τους λάτρεις του καφέ.

Ο καφές είναι ένα αγαπημένο ρόφημα που μάλιστα όταν τον πίνουμε με μέτρο κάνει καλό και στην υγεία. Ο καφές όμως εκτός από αγαπημένο ρόφημα που μας βοηθάει να ξυπνήσουμε κάθε πρωί, αποτελεί και ένα πολύ καλό υλικό για πολλές συνταγές.

Σίγουρα λοιπόν έχετε δοκιμάσει σαν επιδόρπιο την πανακότα. Αυτό το κρεμώδες γλυκό με την ελαφριά και πλούσια συνάμα γεύση που λιώνει στο στόμα. Δεν σε μπουχτίζει από την πολύ γλύκα και η μερίδα είναι μικρή, οπότε μετά από ένα πολύ χορταστικό γεύμα είναι ό,τι πρέπει για… “σβήσιμο”.

Δείτε ακόμα Φανταστική πανακότα με μπισκότα και σπιτικό σιρόπι κερασιού!

Μετά την Πανακότα με λευκή σοκολάτα & καραμέλα γάλακτος θα δοκιμάσουμε πανακότα με γεύση μόκα. Θα χρησιμοποιήσουμε καφέ espresso και θα φτιάξουμε ένα απίθανο κρεμώδες και βελούδινο γλυκάκι για όλες τις ώρες. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:  

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα παγωμένο νερό. Ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε μέσα το φρέσκο γάλα μαζί με την καστανή ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το μείγμα μας σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.

Αμέσως, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα φύλλα ζελατίνης που έχουν μαλακώσει τελείως, ανακατεύοντας παράλληλα με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν καλά τα φύλλα ζελατίνης.

Έπειτα ετοιμάζουμε τρεις δόσεις καφέ espresso και τις προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας και πάλι με το σύρμα. Στο τέλος μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια της επιλογής μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

πανακότα_με_γεύση_μόκα_

Η συνταγή είναι του φίλου μας Dimitrios Makriniotis

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close