Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα με βάση γεμιστών σοκολατένιων μπισκότων, γέμιση καραμέλας και γαρνίρισμα γλάσου σοκολάτας γαρνιρισμένο με καρύδια. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
200 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση καραμέλας:
1 κουτί [397 γρ.] ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο κρύο σε μικρά κομματάκια
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
50 γρ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C, βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και λιώνετε το βούτυρο. Μεταφέρετε σε μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο, τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τα στρώνετε στη βάση του ταψιού. Πιέζετε ελαφρώς και ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να σφίξει.
Για τη γέμιση καραμέλας: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι και τη ζάχαρη και το βούτυρο. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 8-10 λ έως ότου πήξει το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνετε για 12 λ μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και το απλώνετε πάνω από τη καραμέλα. Πασπαλίζετε με τα χοντροκομένα καρύδια, τα πιέζετε ελαφρώς στη σοκολάτα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο 4 περίπου, μέχρι να κρυώσει καλά. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος