Ένα παγωτό όνομα και πράγμα! Βελούδινο και εκπληκτικά γευστικό!
3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
2 βανίλιεςς
1 κουτί (400 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
1 φλ. τσαγιού Κακάο κοσκινισμένο
Κουβερτούρα σε Σταγόνες λιωμένη(προαιρετικα)
Ρίχνουμεσε κατσαρόλα το γάλα και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μείγμα και να ομογενοποιηθεί. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
το βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα. Τότε το ανακατευουμε πολυ καλα να αφρατέψει.
Το παγώνουμε πάλι για να σταθεροποιηθεί. Αυτήν τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε (2-3 φορες) αν θέλουμε το παγωτό μας να γίνει αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Προς το τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα λίγη λίγη και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Έτσι, κάθε μπουκιά θα έχει τραγανά τσιπς σοκολάτας. Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα γλασέ, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα στο τελευταίο χτύπημα του παγωτού.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες