To παραδεισένιο κέικ με σιμιγδάλι και ινδοκάρυδο είναι ελαφρύ σαν πούπουλο
Υλικά
2 φλ. (350 γρ.) σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
2 φλ. (360 γρ.) ινδοκάρυδο, τριμμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. (225 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. (225 γρ.) ζάχαρη
4 αβγά, χωρισμένα
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα για 3- 5 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε έναν –έναν τους κρόκους αβγού διαδοχικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδάλι-ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα του κέικ 23 εκ ή εναλλακτικά σε ταψί 28 Χ 18 εκ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και αφήνουμε για όλη τη νύχτα.
Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει.
Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Πηγή:dimitrisskarmoutsos.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα