Πασχαλινά Κουλούρια χωρίς αμμωνία της Γκόλφως_

Συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια της Γκόλφως χωρίς αμμωνία  . Τα κουλούρια της Γκόλφως είναι ή καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια. Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν μου άρεσαν τα πασχαλινά κουλουράκια, η μυρωδιά της αμμωνίας , πολλές φορές μου είναι πολύ ενοχλητική.

Αν συμφωνείτε μαζί μου, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα πεντανόστιμα και αφράτα Πασχαλινά Κουλούρια της Γκόλφως χωρίς αμμωνία. Η αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού, μέσα από την απλότητά της, έχει καταφέρει να κερδίσει πλήθος ανθρώπων, που ενδιαφέρονται για απλές, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.

Δείτε ακόμα Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη

Φέτος το Πάσχα λοιπόν θα απολαύσουμε τα πασχαλινά κουλούρια της Γκόλφως με μόνο 4 αυγά, ζάχαρη άχνη, χωρίς αμμωνία και με λίγο ξύσμα λεμονιού. Μία απλή συνταγή με απλά και οικονομικά υλικά που θα κάνουν όλη την οικογένεια να μην μπορεί να σταματήσει μόνο στο ένα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

πασχαλινά κουλουράκια_χωρίς αμμωνία_από_την_Γκόλφω_

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα Πασχαλινά κουλούρια χωρίς αμμώνια της Γκόλφως, Ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ το φρέσκο βούτυρο το οποίο το έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες μας. Χτυπάμε λίγο το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφού ενσωματωθεί το βούτυρο και η ζάχαρη ξεκινάμε να προσθέτουμε τα αυγά μας ένα ένα ενώ χτυπάμε παράλληλα.

Χτυπάμε το μείγμα μας πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας λίγο με την σπάτουλα και στην συνέχεια ξεκινάμε να το ζυμώνουμε με τα χέρια μας.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που θα έχει απορροφήσει όλο το αλεύρι και θα κολλάει στα χέρια. Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη μας σε ένα τάπερ και την σκεπάζουμε για μία με δύο ώρες στο ψυγείο. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μία λαδόκολλα.

Δείτε ακόμα Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη

Ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα της επιλογής μας. Αφού τα πλάσουμε τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου, εστία πάνω κάτω για 12 έως 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

πασχαλινά κουλουράκια_χωρίς αμμωνία_από_την_Γκόλφω_ Συνταγή_

Tips για τα Πασχαλινά Κουλούρια της Γκόλφως χωρίς αμμωνία

Αντί για 4 βανίλιες μπορούμε να βάλουμε δύο βανιλέτες. Δεν προσθέτουμε ούτε αφαιρούμε κάποιο από τα υλικά μας. Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την ζύμη μας στο ψυγείο, μέχρι και την επόμενη μέρα.

Αν θέλουμε φτιάχνουμε την ζύμη μας, με μίξερ χειρός σε ένα μπολ. 125 γρ. βουτυρο φρέσκο λιωμένο που υπάρχει σε βαζάκι γυάλινο η το βρίσκετε και χύμα στο σούπερ μάρκετ.

πασχαλινά κουλουράκια_χωρίς αμμωνία_από_την_Γκόλφω_

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για Πασχαλινά Κουλούρια της Γκόλφως, από την ιδία την Γκόλφω που τα εξηγεί πολύ πολύ αναλυτικά

πασχαλινά κουλουράκια_χωρίς αμμωνία_από_την_Γκόλφω_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close