Πατατόρυζο

ΠΑΤΑΤΟΡΥΖΟ … 🙂 !
Είναι ένα φαγητό πολύ νόστιμο καί ελαφρύ.
Άν θέλετε, μπορείτε νά προσθέσετε χυμό λεμονιού καί νά αφαιρέσετε τόν πελτέ ντομάτας.

Xρόνος Προετοιμασίας: 40′
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες
2 φλ. κ. ρύζι κίτρινο .. (όχι γλασέ ή καρολίνα) ..
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα & 3 – 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλ. κ. ντοματοχυμό ή 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες στόν τρίφτη
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομένο
1 φλ. κ. καλό ελαιόλαδο
3 μέ 4 φύλλα δάφνης
5 μέ 7 κόκκους μπαχάρι
1 φλ. κ. κρασί λευκό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Καθαρίζετε τίς πατάτες, πλένετε τό ρύζι, ψιλοκόβετε τά κρεμμύδια καί τόν μαιντανό. Ρίχνετε τό ελαιόλαδο σέ κατσαρόλα, τά κρεμμύδια, τόν μαιντανό καί τά τσιγαρίζετε γιά 10 λεπτά.
Κόβετε τίς πατάτες καί τίς ρίχνετε στήν κατσαρόλα, νά τσιγαριστούν ένα τέταρτο. Λιώνετε σέ νερό τόν πελτέ ντομάτας ή τίς τριμμένες ντομάτες .. (ανάλογα τί θά προτιμήσετε) ..τόν ρίχνετε στήν κατσαρόλα καί τά βράζετε όλα μαζί γιά 10 λεπτά.
Προσθέτε τότε τό ρύζι, λίγο αλάτι καί πιπέρι καί τό αφήνετε νά σιγοβράσει γιά 15 λεπτά καί νά μείνει μέ τή σάλτσα του.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !

από τη καταπληκτική σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips


Close