Σήμερα θα μαγειρέψουμε ψαρονέφρι με λευκά μανιτάρια με σάλτσα μουστάρδας πορτοκαλιού και λεμονιού🍊🍋 με συνοδευτικό ρύζι μπασμάτι! Τόσο νόστιμο που θα σας τρέχουν τα σάλια από το ψήσιμο!
Υλικά
800 γραμμάρια ψαρονέφρι
1/2 κιλό μανιτάρια λευκά
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
Πιπέρι καγιέν προαιρετικά
Χυμό ενός λεμονιού
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Extra ελαιόλαδο για τα μανιτάρια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετάκια το ψαρονέφρι περίπου 2 εκατοστά… Εγώ το χτυπάω λίγο… Γίνεται πιο μαλακό….✓
Μαρινάρουμε με τη μουστάρδα το ελαιόλαδο το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας… Το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο…✓
βάζουμε το τηγάνι μας στην εστία να κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μας που τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε κόψει σε φετάκια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.. τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τα φιλετάκια αφήνοντάς τα να ροδίσουν και να θωρακιστούν…✓
στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το αλεύρι ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί…✓Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε ένα ποτηράκι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά…✓ Στύβουμε το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού και περιχύνουμε…✓ Ανακατεύουμε δύο τρεις φορές και κλείνουμε τη θερμοκρασία…✓
Ρύζι
Μία κούπα ρύζι μπασμάτι 2 κούπες νερό λίγο αλάτι… Το βάζουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό… Βράζουμε για 10 λεπτά… Σερβίρουμε με το ψαρονέφρι…. Πολύ νόστιμο και πικάντικο φαγητό… ωραίο πιάτο και για τραπέζι που σίγουρα θα εντυπωσιάσει😋🍺🍛🍴
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα