Ραβανι αφρος απο τη Σοφη Τσιώπου

 

Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό!Είναι τόσο εύκολο,που το φτιάχνει και ένας αρχάριος!
Συνήθως φοβόμαστε μην ξεφουσκώσει στο ψήσιμο…Αυτό το ραβανί φουσκώνει,ΔΕΝ ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός!!

ΤΟ »ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ» ΡΑΒΑΝΙ!!!

ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου
ΣΙΡΟΠΙ
4 κουπες ζαχαρη
4 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.Προσθετω το γαλα,ξυσμα,βανιλιες,και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικιν.Αδειαζω σε ταψακι 25Χ30 εκ.και ψηνω στους 180 για 35 λεπτα περίπου..Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο με ζεστο σιροπι
Για το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα,προσθετω το βουτυρο και τη βανιλια.

Ραβανι αφρος απο τη Σοφη Τσιώπου

 


Close