Ραβανί εκμέκ σούπερ απολαυστικό!

ΡΑΒΑΝΙ ΕΚΜΕΚ Εξαιρετικό γλυκό σούπερ απολαυστικό!!!

Για το ραβανί θα χρειαστούμε:
Νούμερο 40.

6 αυγά τα ασπράδια μαρέγκα
1/2 φακελάκι μπεικιν
375 γραμμ σιμιγδάλι ψιλό
1.1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
3 βανιλιες
1/4 του ποτηριού του νερού κονιάκ
1/4 του ποτηριού του νερού χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση.

Χωρίζουμε τα αυγά και κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά ρίχνουμε τις βανιλιες το κονιάκ, το πορτοκαλί και το ξύσμα χτυπάμε για λίγο και τα αποσύρουμε από το μίξερ.
Με μια κουτάλα και με απαλές κινήσεις ρίχνουμε εναλλάξ μαρέγκα, σιμιγδάλι, αλεύρι, έχουμε περάσει με βούτυρο το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα, το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 25-30 λεπτά πριν το βγάλουμε το κοιτάμε με μια οδοντογλυφίδα.
ΣΙΡΟΠΙ:

3 ποτήρια νερού νερό
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
Χυμό από μισό πορτοκάλι
1 βανιλια
Και φλούδα πορτοκαλιού
Το βράζουμε για 5-8 λεπτά
Κρύο το σιρόπι ζεστό το γλυκό.
ΚΡΕΜΑ ΕΚΜΕΚ.

1.1/2 λίτρο γάλα
13 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγα
3 βανιλιες
50 γραμμ βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση.

Το μισό γάλα στην κατσαρόλα το υπόλοιπο το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη τα αυγά το χυμό πορτοκαλιού το αλεύρι και τα χτυπάμε καλά στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα μας.
Τα περνούμε από φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανιλιες. Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στο ραβανί που έχει κρυώσει, στρώνουμε με ένα κουτάλι και το σκεπάζουμε καλά να ακουμπάει επάνω στην κρέμα με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σαντιγί.
Ένα κουτί φυτική σαντιγί καλά παγωμένο, το χτυπάμε μέχρι να στέκεται και ρίχνουμε μισό κουτί γάλα ζαχαρουχο και 2 βανίλιες.
Αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας καλά , απλώνουμε τη σαντιγί και ρίχνουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!
Δροσερό και νόστιμο γλυκό σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!
Καλή επιτυχία..
Αν θέλουμε να κάνουμε το Ραβανί χωρίς καμιά κρέμα διπλασιαζουμε τα υλικά και το ψήνουμε λίγο παραπάνω..και σκέτο είναι τέλειο του πάει πολύ το παγωτό καϊμάκι!!

Ραβανί εκμέκ σούπερ απολαυστικό!

Πηγή: i-gastronomie.gr
Close