ΥΛΙΚΑ
1 μπουκάλι της μπίρας λάδι
1 κιλό ζάχαρη
3 μπουκάλια της μπίρας νερό
1\2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
1\2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού λάδι για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα [θελει μπράτσα γερά] ώστε να γίνει ένα μείγμα που θα ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις ψηθεί το κατεβάζουμε από την Φωτιά ,στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει πολύ καλά και κόβουμε μπακλαβωτα τα κομμάτια .
Αν θέλουμε για να γαρνίρομαι πάνω σε κάθε κομμάτι μπήγομαι κι από ένα αμύγδαλο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για μια ώρα πάνω κάτω αντίσταση.το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ..Καλή επιτύχια!!
Εύκολο απλό και οικονομικό!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες