Ρολάκια κοτόπουλου με φέτα, πιπεριά Φλωρίνης και μανιτάρια σε υπέροχη σάλτσα μουστάρδας με λεμόνι θυμάρι και φέτα!
Υλικά:
3 στήθη κοτόπουλο
3 πιπεριές Φλωρίνης
300-350 γρ. φέτα
300 γρ. μανιτάρια
¼ της κούπας Ελαιόλαδο + 2 κ.σ για το σοτάρισμα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
4 κ.σ μουστάρδα
Θυμάρι κατά προτίμηση
Αλάτι-πιπέρι κ.π
Εκτέλεση:
Πρώτα πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες (batonnets), τις αφήνουμε στην άκρη και έπειτα κόβουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια πάχους 1,5 εκ. περίπου. Θα χρειαστούμε τόσα κομμάτια φέτας όσα και τα φιλετάκια που θα προκύψουν μετά τον τεμαχισμό. Όση φέτα περισσέψει την αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε με ένα νωπό χαρτί τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση ενώ όσα είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα.
Ξεπλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε επάνω στην επιφάνεια κοπής. Βάζουμε από πάνω την παλάμη μας και με το μαχαίρι κόβουμε οριζόντια έτσι ώστε να πάρουμε πιο λεπτά φιλέτα (όπως κόβουμε το παντεσπάνι) πάχους 5 χιλιοστών περίπου.
*Ανάλογα με το μέγεθος του αρχικού φιλέτου, θα βγάλουμε περίπου 4 πιο λεπτά φιλετάκια (φέτες).
Στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνης στην επιφάνεια κοπής, απλώνουμε τις φέτες μας, σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης και με τον μπάτη (ειδικό σφυράκι για να χτυπάμε-πατάμε το κρέας) ή με κάποιο βαρύ αντικείμενο χτυπάμε ελαφρά τα φιλέτα ώστε να ανοίξουν λίγο.
Στη συνέχεια αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη αλατοπιπερώνουμε και επάνω σε κάθε φιλέτο από τη μία άκρη βάζουμε με τη σειρά από ένα μπαστουνάκι φέτας και 2 κομμάτια πιπεριάς.
Τυλίγουμε τα φιλέτα, τα καρφώνουμε με 1-2 οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια με τις υπόλοιπες πιπεριές που περίσσεψαν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη.
Μόλις είναι έτοιμα τα μανιτάρια με τις πιπεριές τα ρίχνουμε ανάμεσα στα ρολάκια μας.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι-πιπέρι-θυμάρι και λίγο νερό και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σάλτσα.
Περιχύνουμε τα ρολάκια με τη σάλτσα μας, έπειτα τρίβουμε από πάνω όση φέτα μας περίσσεψε και ρίχνουμε επιπλέον αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκαν περίπου 35-40 λεπτά.
*Τσεκάρουμε πάντα αν τα ρολάκια μας είναι έτοιμα και ψήνουμε με προσοχή έτσι ώστε να μην στεγνώσει το κοτόπουλο.
*Σερβίρουμε τα ρολάκια κομμένα σε φέτες, στη μέση η και ολόκληρα αφαιρώντας πάντα τις οδοντογλυφίδες ενώ μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι , πατάτες, σαλάτα η ακόμα και με ταλιατέλες!
*Μπορούμε να πάρουμε ζουμάκι από το πυρέξ και να δέσουμε τη σάλτσα μας με λίγο κορνφλάουρ αφού πρώτα το διαλύσουμε σε λίγο κρύο νερό και βράζοντας ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες