Ρολό πτι μπερ-μερέντας με 3 υλικά
Υλικά συνταγής
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
225 γρ. γλυκόζη
225 γρ. πραλίνα σοκολάτας (μερέντα, νουτέλα κ.λπ.)
Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη. Ζεσταίνουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτή τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Βάζουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί (διαστάσεων 20x30cm) στην επιφάνεια εργασίας μας. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω σε αυτό και καλύπτουμε με ένα δεύτερο κομμάτι χαρτί ίδιων διαστάσεων. Όπως έχουμε το μείγμα καλυμμένο δουλεύουμε με τον πλάστη το μείγμα να απλωθεί (σα να ανοίγουμε φύλλο).
Αφαιρούμε το πάνω χαρτί. Απλώνουμε στην επιφάνει το άλειμμα σοκολάτας και το τυλίγουμε σε ρολό (χωρίς το κάτω χαρτί).
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει, και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε τις φέτες σκέτες ή βουτηγμένες σε σοκολάτα.
Συμβουλή
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα αντί για άλειμμα σοκολάτας και να προσθέσουμε μια χούφτα καλοψημένα και σπασμένα αμύγδαλα ή φουντούκια επάνω στη γέμιση, κι έπειτα να τυλίξουμε σε ρολό.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Mια εύκολη και οικονομικη ιδέα από τα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου και το syntages.papadopoulou.gr.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες