Semifreddo nutella! Χωρίς λόγια!

 

Υλικά

Για 4-6 άτομα

3 αυγά
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
2/3 φλ. πραλίνα φουντουκιού
2 κουταλιές της σούπας κακάο, κοσκινισμένο
Μπισκότα τύπου πτι μπερ ψιλοκομμένα
120 γρ. πακέτο καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα
Τριμμένη σοκολάτα και φουντούκια ψιλοκομμένα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 12 x 20 εκ. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε όλη την επιφάνεια της φόρμα η μια πλαστική μεμβράνη.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει και γίνει μια λεία κρέμα. Στη συνέχεια αναδεύετε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το κακάο μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Έπειτα διπλώνετε το μείγμα αυγού με το μείγμα πραλίνας με μια σπάτουλα σιλικόνης και το ρίχνετε μέσα στην φόρμα. Χτυπάμε την κρέμα, κρέμα φουντουκιού με κακάο και σε ένα ξεχωριστό μπολ έως ότου διαμορφώνουν οι μαλακές αιχμές.

Πασπαλίστε με τα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα μαχαιράκι. Καλύψτε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείστε στη κατάψυξη για 6- 8 ώρες. Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε από τη φόρμα, αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη και πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα και φουντούκια

 


Close