Με τη διάχυτη μυρωδιά της κανέλας αυτό το γλυκό αποτελεί μία γευστική επιλογή για κάθε στιγμή. Ακολουθούμε τη συνταγή της Μαριλένας και απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα συνοδεία μερακλίδικου ελληνικού καφέ.
Υλικά
6 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
4 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 ποτήρι καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά εκτός της ζάχαρης. Σε μια άλλη κούπα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα χτυπώντας ελαφρά. Τμηματικά, ρίχνουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα, χτυπώντας τα εξίσου ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!!!
πηγη:lesvoskitchen.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις