Εναλλάκτική συνταγή με τις μισές θερμίδες!
Υλικά
½ φλ. γάλα 1,5%
½ φλ. αλεύρι (αν προτιμάτε ολικής άλεσης)
2 κ.γ. μαργαρίνη light
1 αυγό
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό με τη μαργαρίνη και το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30-45 λεπτά. Πλέον το μείγμα είναι έτοιμο για να ξεκινήσουμε να ψήνουμε τις κρέπες μας. Πριν από κάθε κρέπα περνάμε το τηγάνι με ένα λαδωμένο χαρτί κουζίνας, ώστε να μην κολλήσει η κρέπα μας. Καλύπτουμε με μείγμα τον πάτο του τηγανιού. Όταν η κρέπα ξεκολλάει και έχει ροδίσει, την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Γέμιση
Η γέμιση της κρέπας είναι καθαρά δική σας επιλογή. Μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα με φρούτα του δάσους και βατόμουρα όπως έκανα εγώ. Εναλλακτικά μπορείτε να λιώσετε μαύρη σοκολάτα, να χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο, ταχίνι, μέλι και φυσικά φρέσκα φρούτα.
photo credit:pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες