Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 κουταλάκια μπέικιν
1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα στο multi
Τους σπόρους από ένα φυσικό στικ βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 βούτυρο Lurpak όχι όμως το soft
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
5 αυγά
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
1 βανίλια
Το χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Για το σιρόπι ρίχνουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις τα γλυκό γίνει χλιαρό προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι μας και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα