Υλικά
·400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή αν θέλετε κουβερτ.γάλακτος
·300 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
·1 κουτ.σούπας λάδι
Εκτέλεση
Στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω λάδι ή βούτυρο,περνάω δυο – τρεις βόλτες τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν.Δεν τα αποφλοιώνω.Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα,όταν αρχίσει να λιώνει βάζω και το λάδι.Προσθέτω τα αμύγδαλα και ανακατεύω ώστε να καλυφθούν καλά από τη σοκολάτα.Σε ένα ταψάκι στρώνω λαδόκολλα και με το κουτάλι φτιάχνω μικρά βραχάκια.
Αφήνω να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν και τα τυλίγω ένα-ένα σε σελοφάν ή αλουμινόχαρτο.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορούμε να εφαρμόσουμε με φουντούκια,φιστίκια ή όποιον άλλον ξηρό καρπό θέλουμε.
Μπορούμε να βάλουμε διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια,γίνονται υπέροχα κι έτσι!
Από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες