Σοκολατάκια με σιμιγδάλι και μελομακάρονα
Υλικά
350 γραμ μελομακάρονα περασμένα από το μουλτι
300 γραμ ζάχαρη
280 γραμ σιμιγδάλι χοντρό
125 γραμ βούτυρο
2 ποτήρια νερό << το νερό είναι 550 γραμ >>
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για την επικάλυψη
450 γραμ κουβερτούρα
1 κσ σπορέλαιο
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε λιγάκι.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε πρώτα το νερό,
την ζάχαρη, το ξύσμα,και τέλος τα τριμμένα μελομακάρονα.
Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
σε μπεν μαρι λιώνουμε τις κουβερτούρες.
Πλάθουμε μπαλάκια μικρά και τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο δίσκο.
Στην άκρη από ένα πιρούνι ακουμπάμε ένα ένα τα μπαλάκια και με ένα κουταλάκι τα σκεπάζουμε με σοκολάτα.
Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε χάρτινες θήκες.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένο Φιστίκι Αιγίνης!
καλή επιτυχία
απο την αγαπημένη μου Μαιρη Καρακασίδη,η αλλιώς Γιαγια Μαιρη εν δράση
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες