Την ρούτινα της εβδομάδς την «ανεχόμαστε» λίγο περισσότερο με τα σοκολατένια ρολά!
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για Ζύμωμα
1 και 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά Αλλατίνη
3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα (1 ραβδί) βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κρέμα σοκολάτας
4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το νερό και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε τη μαγιά και ανακατέψτε καλά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και αφήστε το να ζεσταθεί.
Στο μίξερ, προσθέστε τα αλεύρια και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς, το μείγμα του γάλακτος και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να συνδυαστούν και να δημιουργηθεί μια ζύμη. Μόλις η ζύμη σας έχει πάρει μορφή, μεταφέρετε την σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο μπολ και αφήστε την να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε την κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίστε με την κανέλα και ρολάρετε τη ζύμη μέχρι να σχηματίσετε ένα κύλινδρο. Στη συνέχεια κόψτε το ρολό σε 12 κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Σκεπάστε το ταψί με μια πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 40 λεπτά. Ψήστε στους 180 ° C για 30 λεπτά.
Φτιάξτε ένα γλάσο για τα ρολά, ανακατεύοντας λιωμένο βούτυρο και ζάχαρη και απλώστε το πάνω από τα ρολά. Καλή σας απόλαυση!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες