Σοκολατένιο γλυκό εξπρές για τις βραδινές λιγούρες

Για το σοκολατένιο γλυκό θα χρειαστείτε:

93 γρ. + 47 γρ. ‏ωμά καρύδια, χωριστά + και λίγα ακόμα για τη γαρνιτούρα
150 γρ. ‏ωμά αμύγδαλα
425 γρ. ‏χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι (αν είναι αποξηραμένοι μουλιάστε τους σε ζεστό νερό για δέκα λεπτά και στραγγίξτε τους)
60 γρ. ‏σκόνη κακάο
2 κ.σ. ‏σταγόνες κακάο
1/4 κ.γ. ‏αλάτι

Το σοκολατένιο γλυκό εξπρές είναι νηστίσιμο και υπερσοκολατένιο , θα το λατρέψετε…!!!

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι καρύδια και αμύγδαλα και τα αλέθουμε
  2. Ρίχνουμε μέσα και τη σκόνη κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ και τους χουρμάδες και αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Βάζουμε τα αμύγδαλα και το μείγμα με το κακάο στο μπλέντερ και καθώς αλέθουμε, ρίχνουμε μικρές χούφτες από τους αλεσμένους χουρμάδες.
  5. Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα είδους ζύμης, και αν χρειάζεται βάζουμε λίγο περισσότερους χουρμάδες. Το ζητούμενο είναι να μην διαλύεται η ζύμη αν την πιέσουμε με το χέρι μας.
  6. Βάζουμε το μείγμα του brownie σε ένα μικρό ταψάκι και πριν το στρώσουμε από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια και τις σταγόνες κακάο. Ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το στρώνουμε με τα χέρια μας ώστε να μην κάνει καρουμπαλάκια.
  7. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 10 με 15 λεπτά.

Για την γκανάς:

  1. Βάζουμε το γάλα αμυγδάλου σε ένα μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων για 45 δευτερόλεπτα. Διαφορετικά το ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι και μετά το βάζουμε στο μπολ.
  2. Αμέσως βάζουμε τη σοκολάτα. Δεν το αγγίζουμε για δύο λεπτά ώστε να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα ξύλινο κουτάλι και μετά βάλουμε το λιωμένο λάδι καρύδα και χρησιμοποιούμε ένα σύρμα για να ανακατέψουμε. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  4. Το βγάζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Χτυπάμε πάλι με το σύρμα για να δέσουν. Θέλουμε να γίνει fluffy, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.
  5. Βάζουμε το frosting πάνω από τα brownies, ρίχνουμε για γαρνιτούρα μερικά αμύγδαλα και σταγόνες κακάο.
  6. Έτοιμο!

Σοκολατένιο γλυκό εξπρές για τις βραδινές λιγούρες

Πηγή: jenny.gr
Close