Υλικά
250 γραμμ. μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
3/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
1-2 κ.σ μερεντα
1 βανίλια
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
Μερέντα για την επικάλυψη
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη να λιώσει και μετά τη ζάχαρη,νερό,κακάο,κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφού δέσει παίρνουμε μια κούπα από αυτό και το βάζουμε στην άκρη προσθέτοντας σε αυτό μια με δυο κουταλιές Μερέντα.
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπό μείγμα της κατσαρόλας εκτός φωτιάς στο οποίο προσθέτουμε τη βανίλια,αλεύρι κ αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψάκι 25εκ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20′. Μόλις ψήνει το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε την κούπα με το σιρόπια μερέντας που έχουμε κρατήσει. Αφού πιει όλο το σιρόπι καλύπτουμε με Μερέντα.
(Η συνταγή είναι παραλλαγή της ΑΡΓ. ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ)
Συνταγή από την Ελένη Μακροδημήτρη φωτογραφία από Μιχαελα Στεφανουδης ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες