Σουφλέ με αγγινάρες μπεικον και τυρί

Η σημερινή συνταγή είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο με σοταρισμένα λαχανικά για να γίνει τρυφερό και νόστιμο, γεμιστό με μπέικον, τυρί και μπόλικη σάλτσα.

Υλικά:

6 αγκινάρες
100 γραμμάρια μπέικον
100 γραμμάρια τυρί
200 ml σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ζωμό λαχανικών
20 γραμμάρια παρμεζάνα
Μαϊντανός

Συνταγή:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρό εξωτερικά φύλλα.
Κόψτε τις καρδιές αγκινάρας σε φέτες και έπειτα βάλτε τες σε ένα μπολ με νερό και χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά.
Τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με το λάδι, στη συνέχεια στραγγίζεται τις αγκινάρες από το νερό και προσθέστε τες στο τηγάνι, μαγειρέψτε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Στον πάτο ενός ταψιού ρίχνουμε ένα στρώμα της σάλτσας, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα στρώμα αγκινάρες.
Καλύψτε με μπέικον κομμένο σε φέτες και τυρί. Καλύψτε με μπεσαμέλ και παρμεζάνα.
Συνεχίστε και βάλτε άλλο ένα στρώμα αγκινάρες.
Τελειώστε με τη προσθήκη της μπεσαμέλ και τη παρμεζάνα στη συνέχεια ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρουμε. Καλή σας Όρεξη!

Πηγή: melitzolithos.gr
Close