Σουφλεδάκια nutella

Υπέροχα ατομικά σουφλεδάκια πραλίνας φουντουκιού [nuttella]. Ένα φανταστικό σοκολατένιο γλύκισμα που θα απογειώσει τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής
11 κουταλιές της σούπας βούτυρο
170γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
3 ολόκληρα αβγά, συν 3 κρόκους
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, συν 2κουταλιές της σούπας
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας Nuttella
Καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα φουντούκια για γαρνίρισμα
Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής

Ανάβουμε τον φούρνο μας, στους 175ο C. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά φορμάκια.
Βάζουμε την σοκολάτα με το βούτυρο, σε ένα κατσαρολάκι και τα λειώνουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Όσο λειώνει η σοκολάτα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Στην συνέχεια, χτυπώντας, προσθέτουμε το αλεύρι και το μείγμα της σοκολάτας.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα φορμάκια μας έως τα ¾ του ύψους τους και τα φουρνίζουμε για 10-14 λεπτά περίπου ανάλογα με το πόσο λιωμένη θέλετε εσωτερικά τη σοκολάτα. Τα ξεφουρνίζουμε, τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο, τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και τα φουντούκια[ και τα στολίζουμε προαιρετικά και με μια φραουλίτσα στην κορυφή].

Close