Στιφάδο κοτόπουλο !!!

δοκιμάστε το είναι πολύ νόστιμο και μυρωδάτο !!!

Συνταγή για χύτρα
1+1/2 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο

ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες-μπορείτε να βάλετε κοπανάκια και φτερούγες μόνο .
1 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο
2 φύλλα δάφνης
μπαχάρι
κανέλα
γαρίφαλο -ολα τα μπαχάρια σε μικρή ποσόητα
αλάτι και πιπέρι

 

Βάζω σε νερό τα κρεμμυδάκια από το βράδυ.
Έτσι καθαρίζονται πιο εύκολα την επόμενη μερα.
Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια κόβοντας πάνω και κάτω της κορυφές (Όχι βαθιά για να κρατάει και να μη διαλύσει στο φαγητό).
Βάζω λαδι στη χύτρα και το μάτι τέρμα.
Ρίχνω τα κρεμμύδια και τα τσιγαριζω λιγάκι να πάρουν χρυσάφι χρωμα σε κάποια σημεία.
Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλο.
Κάνω το ίδιο τσιγαριζοντας και αυτό σε όλες τις πλευρές του.
Εγώ σήμερα είχα κοπανακια και φτερά.
Μόλις πάρουν χρώμα και αυτα ρίχνω πίσω τα κρεμμύδι μου και σβήνω με ένα ποτήρι κρασί κόκκινο. Μέχρι να φύγει το αλκοόλ ρίχνω τα μυρωδικά μου που είναι φύλλα δάφνης μπαχαρι κανέλα λίγο γαρίφαλο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύω από κάτω προς τα πάνω προσεκτικά μη διάλυση τα κρεμμύδια μου.
Ρίχνω σάλτσα και αν θέλετε λίγο νεράκι.
Με το μάτι αυτά ανάλογα πόσο ζουμί θέλετε να έχει.
Μπορείτε και καθόλου και να βράσει με το κρασί.
Γενικά δε τραβάει οπότε όσο βάλετε τόσο θα έχει.
Κλείνω τη χύτρα και μαγειρεύω για ένα τέταρτο με 20 λεπτα.
Ετσι γίνετε και σε κατσαρόλα απλή αλλά με λίγο περισσότερο νερό για να βράσει.

Athina Athena‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close