Τσιζ κεικ πατατας, . Είναι τελειο.Δοκιμάστε να το φτιάξετε σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι,σε μια γιορτή και όλη θα ενθουσιαστουν!Εγώ το εφτιαξα με ζαμπον και μπεικον. Την.Την επομενη φορα θα το φτιαξω με σαλαμι αερος. Θα είναι πιο πικάντικο σίγουρα!!!
Υλικά για μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 22 εκ.:
2 κιλά πατάτες
4 αυγά
2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου
500 γρ. ανθότυρο
200 γρ. γραβιέρα
300 γρ. σαλάμι αέρος
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
4 φλιτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
αντικολλητικό χαρτί
Ξεπλύνετε τις πατάτες και βράστε τες με την φλούδα τους για 1 ώρα. Καθαρίστε τες και πολτοποιήστε τες. Βάλτε τες σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά, το ανθότυρο, την μισή ποσότητα γραβιέρας, το σαλάμι ψιλοκομμένο, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα ψίχουλα του ψωμιού με το βούτυρο και τον πολτό σκόρδου.
Καλύψτε το εσωτερικό μίας στρογγυλής φόρμας με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε τα ψίχουλα. Ρίξτε επάνω το μείγμα με τις πατάτες, στρώστε το με την σπάτουλα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη ποσότητα της γραβιέρας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά.
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες