Τραγανά σιροπιαστά τριγωνάκια με κρέμα!!! Ποιος δεν τα λατρεύει αυτά τα θεσσαλονικιώτικα γλυκάκια!! Είναι μούρλια και δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε για να τα δοκιμάσετε…απλά κάντε την παρακάτω φανταστική συνταγή και θα εντυπωσιάσετε οικογένεια και καλεσμένους!
Υλικά
500 γρ.φύλλο κρούστας
200 γρ.λιωμένο βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κουπες (του νες) ζαχαρη
1 1/2 κουπα νερο
1 βανίλια
λιγες σταγονες χυμος λεμονιου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1.200 γρ. γάλα
150 γρ.ζαχαρη
150 γρ.βούτυρο η μαργαρινη
1 πακετο ανθος αραβοσιτου για ζεστη κρεμα (160γρ.)
2 βανιλινες
Δείτε ακόμη Σιροπιαστό γλυκό ταψιου με κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Απλωνω ολο το φύλλο πάνω στον παγκο μου και το κοβω σε τρια ισα μερη.
Τοποθετω 3 λωριδες φύλλο βουτυρωνοντας αναμεσα και κανω τριγωνακια.Οι καθε 3 λωριδες βγαζουν ενα τρίγωνο το οποιο το κωβω στη μεση να γινουν δυο μικροτερα.
Τσαλακωνω λαδοκολλα η αλουμινοχαρτο σε μπαλιτσες μεγεθος ενος καρυδιου και ανοιγω το καθε τριγωνακι βαζοντας τη μπαλιτσα μεσα και τα βαζω στο ταψι.
Ψηνω στους 180 15 με 20 λεπτα περιπου μεχρι να ροδοκοκκινησουν.
Βραζω το σιροπι για 3 λεπτα και μολις βγουν τα τριγωνακια οπως ειναι με τα μπαλακια λαδοκολας τα βουταω για δευτερολεπτα στο ζεστο σιροπι και τα τοποθετω σε πιατελα.Μολις κρυωσουν αφαιρω τη λαδοκολα και τα γεμιζω με την κρεμα.
Για την κρεμα βαζω το γαλα σε κατσαρολα πριν αναψω τη φωτια,και ριχνω το ανθος ανακατευοντας να λιωσει καλα και προσθετω ολα τα υπολοιπα εκτος απο τις βανιλιες που τις ριχνω στο τελος,αναβω τη φωτια και δενω την κρεμα.
Την αδειαζω σε μπολ τη σκεπαζω με μεμβρανη να μην πιασει κρουστα και την αφηνω να κτυωσει καλα.
Αφου κρυωσει καλα την χτυπαω με μιξερ να αφρατεψει.
Ευκολα και πεντανοστιμα!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα