Τούρτα αμυγδάλου με πορτοκάλι ! Almond cake with ganache of white chocolate ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι 4 αβγά 2 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 baking powder 1 βανίλια 4 κ.σ γάλα 1 φακελάκι με μείγμα ζάχαρη-βανίλια-πορτοκάλι(στο παντεσπάνι θα βάλουμε το μισό) ξύσμα από μισό πορτοκάλι χυμό από μισό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε πρώτα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180 μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή(20-25 λεπτά).Όταν ψηθεί,το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος σε 2 κομμάτια.
ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι 1,5 φλ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι 1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει λιγάκι και να πήξει.Στη συνέχεια,σιροπιάζουμε και τα δύο παντεσπάνια.
ΥΛΙΚΑ για την ενδιάμεση κρέμα 1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια 500 γρμ φυτική σαντιγύ το υπόλοιπο μισό απο το φακελάκι με το μείγμα ζάχαρη-βανίλια-πορτοκάλι ξύσμα από μισό πορτοκάλι 400 μλ γάλα 100 γρμ φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.Σε λεκανίτσα χτυπάμε για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα.Το αφήνουμε στο ψυγείο.Στη συνέχεια χτυπάμε τη σαντιγύ μας,μέχρι να είναι σφιχτή.Τώρα ενώνουμε,την κρέμα με τη σαντιγύ και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα.Προσθέτουμε το μείγμα 3 υλικών και το ξύσμα πορτοκαλιού.Στο τέλος ρίχνουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε ξανά.
ΥΛΙΚΑ για τη ganache λευκής σοκολάτας 500 γρμ λευκή κουβερτούρα 500 ζαχαρούχο γάλα 100 γρμ φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie και με χαμηλωμένη τη θερμοκρασία στο μάτι,ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα.Ανακατεύουμε καλά και όταν έχουμε μια πηχτή,ομοιογενή κρέμα,ρίχνουμε το αμύγδαλο.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ
Ξεκινάμε με το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι το οποίο τοποθετούμε στη βάση της φόρμας με το αποσπώμενο στεφάνι.Γεμίζουμε με την ενδιάμεση κρέμα,και επάνω τοποθετούμε το δεύτερο σιροπιασμένο παντεσπάνι.Στη συνέχεια απλώνουμε την ganache και διακοσμούμε με έξτρα αμύγδαλο,ξύσμα και λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού.
***Θα μπορούσαμε ίσως να βάλουμε σαντιγύ και στα εξωτερικά τοιχώματα της τούρτας,κάτι το οποίο εγώ δεν κάνω σε καμία τούρτα μου,γιατί μου αρέσει να φαίνονται οι στρώσεις. Ingredients(for the base) 4 eggs 120 g flour 120 g sugar 1 baking powder 1 vanilla 4 tbsp milk 1 sachet with a mixture of sugar-vanilla-orange (we will put half of it in the base) zest of half an orange juice of half an orange Beat the eggs and sugar until fluffy and then add gradually all the other ingredients.Preheat the oven at 180 Celsius and bake the base until you can sink a toothpick and it comes out clean (20-25 minutes) .When cooked, let it cool and cut along carefully in 2 pieces.
Ingredients for the syrup 180 gorange juice 180g sugar
Add the juice and sugar into a saucepan and boil.Allow the syrup to cool a little and become thick.Moist the two pieces of the base using the syrop. Ingredients for the cream
1 package vanilla pastry cream 500 g whipped cream the remaining half of the bag with the mixture of sugar-orange-vanilla zest of half an orange 400 g condensed milk 100 g almonds
Prepare the vanilla pastry cream Prepare the whipped cream until it gets thick.Mix the vanilla pastry cream with the whipped cream and beat for a few more minutes.Add the rest of the ingredients and beat again.
Ingredients for the ganache of white chocolate 500 g white chocolate 500 condensed milk 100 g almonds Melt the chocolate in Bain Marie and lower the heat.Pour the condensed milk.Stir until you have a thick cream,and then add the almonds.(save some to decorate the cake)
ASSEMBLY THE CAKE
We start with one of the pieces of the base which we place at the bottom of a spring formed pan.Add the cream,some almonds and then place the second piece.Spread the ganache and decorate with almonds, orange zest and orange peels.
